Nautilos kagylók múzeuma (Το Μουσείο Θαλάσσιων Ευρημάτων “Ναυτίλος”)




A Nautilos (“Ναυτίλος”) tengeri leletek múzeuma abból a célból létesült, hogy a látogatóval érzékeltesse a tenger mélyén fellelhető természeti szépségeket és ezáltal érzékenyebbé tegye őt a környezetünk tisztán és épségben tartásával kapcsolatos kérdésekben. 

A múzeumi látogatást szervezetten lehet megtenni, a látogatás elején egy rövid, 10 perces filmet vetítenek a moziteremben, melyben az univerzum kezdeteitől, az élővilág földünkön való megjelenésén át, végül a látogató megkapja a megfelelő bevezetést a tengerek és óceánok világába. 



Ezek után egy, a tengerfenék színeiben pompázó terem következik, ahol el lehet kezdeni az egész világról származó, körülbelül 3.000 lelet megcsodálását, melyek 28 vitrinben vannak elhelyezve, miközben a látogatásvezetőtől minden kérdésre választ lehet kapni.




Tőle megtudhatjuk azt is, hogy ezek a teremtmények rengeteg ötletet adtak az embernek, melyek hozzásegítették az emberiséget ahhoz, hogy megteremtse mai modern világunkat. 


A múzeum elérhetőségei: Loutra Aidipsou partmenti út, telefonszám: +30)6972406477 & (+30)6977533030, felelős: Pesmatzoglu Joannis ( Πεσματζόγλου Ιωάννης )
GPS koordináták: 38°51'34.3"N 23°02'27.9"E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!