Eleni ház

Az Eleni apartmanház nagyon közel Limni városkához, a Chronia nevű halászfaluban található.

Összkapacitás:
Összesen 6 bérelhető apartman van az épületben, ezekből 3 a magasított földszinten. A földszinti balkonokról egyenesen a köves tengerpartra lehet jutni. 3 lakás található az emeleten, ezeknek a balkonjai gyakorlatilag a tengerpart fölött vannak. 

Felszereltség:
Az apartmanok mindegyikében 1 db. egyszemélyes ágy és 1 db. francia ágy található (3 fekvőhely), kivétel ez alól a földszinti nagy apartman, amelyben 5 ágy van. A három emeleti apartman konyhájában is található egy fekvőhely, tehát ezek eleve 4 embert tudnak elszállásolni.

A különálló, ajtóval elkülöníthető konyha komplett fel van szerelve edényekkel, kis sütővel, két főzőlapos kályhával, hűtőszekrénnyel, elszívóberendezéssel, kis asztallal. A fürdőszobákban vécékagyló, zuhanyozó, kis szemetesládikó, feltörlőrongy és veder található. A szobákban kis komódszekrényecske, beépített szekrény egészíti ki a hálóbútorzatot, a falon légkondicionáló berendezés és TV készülék. A balkonokon leereszthető napernyő, asztal, székek.

A földszinti saroklakásoknak külön előnyeik is vannak: 
A nagyobb udvarral rendelkező földszinti saroklakásban 5 hálóhely található egy légtérben, a szoba nagy. Az igazi előny, hogy ehhez az apartmanhoz egy nagy udvar tartozik, amely tk. egybenyitható a szobával. 

A kisebb udvarral rendelkező saroklakásban 3 ágy van, nagy ablak nyílik a szobából is, a konyhából is az udvarra. Ezt a lakást tk. kétszobás lakásként lehet használni a közvetlen mellette lévővel, melyben ugyancsak 3 hálóhely van, és a tulajdonos így is szokta kiadni. A közvetlen mellette lévő lakásnak egy ablaka van a balkon, ill. tenger felé, és a konyhának csak egy kisebb ablaka van, mivel a konyha a ház építéséből kifolyólag félig süllyesztett, az utcai szinthez képest. A két lakás ajtaja közvetlen egymás mellett van, ezért ezt a kettőt általában gyerekes családok szokták kivenni. A balkonról egyenesen a partra lehet jutni.

Az emeleti lakások előnyei, hogy nagyobbak, tk. két szobásnak nevezhetők, ugyanis mindegyik konyhájában van egy hálóhely, és a szobában még 3 hálóhely. A két saroklakáshoz nagyon hosszú, körbefutó balkon tartozik, amelyeken keresztül teljesen külön-bejáratúvá válnak. Csak a középső kétszobás lakásnak kell használnia a belső lépcsőfeljáratot.


Miért Eleni/Chronia?

Egyik kedvenc házam. Amíg ki nem költöztem a szigetre, kétszer egymásután nyaraltunk itt, az egyik iker-apartmanban, melynek balkonjáról a partra lehetett menni. A part köves, de minket nem zavart, sőt. Örültem, hogy nem kell az akkor még kicsi gyerekem popsijából folyton a homokot szednem. Különben is a gyerekem kedvenc szórakozása kb. 5 éven keresztül a kődobálás volt. No, itt kiélhette. Üldögélt a parton és dobálta a köveket. Mikor bent úszkáltak, többször ránk is szóltak, vigyük már a gyereket odébb, nehogy valakit eltaláljon :) Mégsem lett semmi ilyenféle bajnok belőle, pedig napi több órán át keményen edzett:) Ami engem, családanyát illet, majdnem mindennap valamilyen sütős ételt készítettem. Azért, mert csak bedobtam a sütőbe, becsuktam a konyhaajtót, hogy a lakás többi része ne melegedjen, majd elmentem úszkálni. Mire megsült, én is előkerültem. Különben órákig lehet itt úszni, általában teljesen csendes a víz és nem lehet megunni. Néha delfinek jönnek közel a parthoz, de legalábbis lehetett látni őket az öbölben vonulni. Ilyen kényelmes nyaralásom azóta sem volt mint ott. Semmi cipekedés, semmi utazgatás, csak a pihenés. Persze ezt nem javaslom egyik magyar vendégemnek sem:) Ide nem csak pihengetni kell jönni, túl messze vagyunk ahhoz és túl sok látnivaló van errefelé, hogy csak lecövekeljünk egy helyre. De egy tartalmas nap után nem rossz a parton még egyet csobbanni, utána pedig hallgatni a tenger morajlását.

Kinek ajánlom? 
Olyanoknak akik igényes, tiszta, rendezett szállást keresnek tengerparton, és akik nem vágynak a zajos helyek után. Itt be kell tartani a délutáni sziesztát és este sincs nagy hangzavar, hisz picike falu.

Érdekesség: drukkolhatunk minden nap a frappénk iszogatása mellett a balkonon, látunk-e vagy sem delfineket vonulni az öbölben:)

A képek megtekintésért látogass el IDE.

Foglalási feltétel: minimum 5 éjszaka.
A házban van wi-fi.

Foglalás/Érdeklődés

Melyik átkelőnél lehet legoptimálisabban eljutni a szállásra?

A sziget északi részét 3 kompátkelő  vagy Athén felől a függőhíd  igénybe vételével lehet elérni. Részletek ITT.
Eleni a következő távolságokra van az átkelőhelyektől:

Agiokampos -Chronia: 37 km, Szaloniki - Agiokampos - Chronia: 313 km + az öböl
Lutra Edipsu - Chronia: 26 km,   Szaloniki - Lutra Edipsu - Chronia : 379 km + az öböl
Agios Georgios - Chronia:  55 km, Szaloniki - Agios Georgios - Chronia: 398 km + az öböl

A fentiek értelmében javasolt átkelés a Glifa-Agiokampos kompátkelőnél.

9 megjegyzés:

  1. Manczak Gyöngyi | 2010-08-21 20:31:47

    Kedves Ági örülünk hogy meg ismertünk joléreztük magunkat és szeretnénk ujból menni jövö nyáron az eleni apartmanba eviára ,nagyon szupi volt!!Üdv Gyöngyi.

    VálaszTörlés
  2. manczak gyöngyi | 2010-08-21 20:16:20

    Kedves Eleni nagyon jol éreztük magunkat azalatt az egy hét alatt merem ajánlani mindenkinek szuper volt!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Kovács Attila | 2010-08-11 16:47:12

    Szia Ági, köszönöm érdeklődésedet, rendben hazaértünk. Reggel 8 órakor érkeztünk meg.A képek válogatása még folyamatban van, mindenképpen küldünk néhányat. Köszönet mindenért, nagyon jól éreztük magunkat. Kár, hogy vége. Várom a felvételt :) Kincső, Bogi, Andrea és Attila

    VálaszTörlés
  4. Jelinek Ferenc | 2010-08-10 11:35:36

    Kedves Ágnes!
    Barátaim tele élménnyel épségben értek haza!
    A szállással teljes mértékben meg vannak elégedve és külön kiemelték az ÖN kedvességét és segítőkészségét! Idézem:"Jó érzés idegenben úgy lenni hogy ha valami baj vagy probléma van akkor van aki segít!" Köszönöm szépen a kedvességét,remélem jövőre személyesen is lehet részem benne!!

    VálaszTörlés
  5. Tapody Tamás | 2010-06-12 18:18:41

    Teljesen sima utunk volt hazafelé,a Tembi völgyet valóban megnyitották így nem kellett az a nagy kerülő.
    a Marathoni hotelről egy-két szót nagyon kedves a személyzet és a főnökök folyamatosan a kedvünket keresték,a belső udvaruk a medencével szenzációs. A szoba kényelmes, praktikus. LCD TV ,klíma,kishűtő van. a közelben disco van,igy este nen csak a meleg miatt érdemes az erkélyajtót becsukni.
    A partszakasz nem a kedvelt turistacélpontok közé sorolható,de athén belvárosa gyorsan elérhető innen. Ha jövöre hasonló céllal utaznék nagyon szívesen laknék ismét itt pár napig.

    Eleni ház-ról pár szót ----szenzációs!!!!!!!
    Nagyon tetszett hogy nagyon tágas az appartman,közvetlenül a tengerparton van. Teljesen felszerelt a konyha. Fantasztikus hangulata van este az erkélyen egy vacsorát elfogyasztani és közben nézni a hullámzó tengert. Napközben meg csak leszaladni az emeletről,és már csobbanni is a vízben. Naagyon kedvesek a házigazdák itt is. A ház mögötti úton minimális a forgalom,így aztán a csöndet semmi nem zavarja.

    Egy -két jótanács az először utazóknak:
    A Szerbiai autópályákon mindenütt lehet euroval fizetni,ki van a díj írva euroban is,a visszajárót is abban adják. Sebességet betartani, Belgrádba beérve MINDIG van trafipax. Én a Belgrád-Nis autópályán szoktam nagyobb kútnál tankolni ahol tudok kártyával fizetni (ÖMV,MOL). Az utdíj Májusban 3,5--3--8,5--2 Euro volt.
    A macedoniai szakaszon kérdezés nélkül,határozottan 1---1---1--Eurot kell a fizetőkapus kezébe nyomni,és eszébe sem jut hogy többet kérjen.
    A határokon percek alatt átértünk csak hazafelé Röszkénél kellett várakozni.

    Meglepő módon görögországban többhelyen láttam telepített trafipaxokat, a határ után is a Szaloniki-athén autópályáig is.
    A Larisszai szakaszon is, sőt az autópályán kézből is mértek.
    A görög szakaszon a díjakat nem tudom pontosan mert a kapuk közül többet is egyszerűen ki lehet kerülni,de ehhez helyismeret szükséges első utazóknak nem javaslom. A navigációk nagyon nagy része csak a főbb utakat ismerik,utána csak bosszúságot okoznak,érdemes valami komlyabb térképet is eltenni,ha kisebb utakon is kirándulni indulnak.Az indulás előtt teljes európára hivatalosan frissített Garminom se ért semmit az eltereléseknél és itt-ott az Evián.
    Nem kicsit lepett meg az 1,60 euro környéki benzinár. A kompok pontosan!! indulnak jegyet,a feljárónál lévő bódéban kell váltani.Az autó 3 fő+kutya 20,3 euro volt.

    Ismét nagyon jól éreztük magunkat az evián,köszönjük,Eleninek a befogadást POMBISTÓL.
    Remélem jövőre is eljutunk majd arrafelé.
    A legnagyobb probléma ami az idei túránk során ért bennünket az indulás reggelén a főzőlap konnektora és a villásdugója kifüstölt így a reggeli kávém kimaradt. Remélem ennél nagyobb problémája egyetlen utasának sem lesz.

    Bármilyen kérdés felmerülne ha tudok szívesen segítek, keressenek meg.
    Mégegyszer köszönjük a sok segítséget a részletes evia térképet(nagyon jóóóóó)
    Tapody Tamás, wfire@invitel.hu

    VálaszTörlés
  6. Nekünk nagyon tetszett az Eleni apartman. A kerti asztalnál, az árnyékban eszegetve látni lehet a tengert, egyszer még delfineket is láttunk! Ági sokat segített kirándulás ötletekkel, Elenivel való kapcsolattartásban, nélküle nem találtuk volna meg ezt a klassz helyet! Mégegyszer köszönjük, és csak ajánlani tudjuk mindenkinek!

    VálaszTörlés
  7. Szerencsésen hazaérkeztünk kis családunkkal Evia szigetéről. Be kell valljam, hogy teljesen fel vagyok háborodva! Azt hiszem rosszul választottunk, mikor erre a szigetre látogattunk. Sajnos olyannyira megfertőződtünk, hogy nehéz lesz ennél lejjebb adni!!! :)
    Csodálatos helyeken jártunk, kedves emberekkel találkoztunk és igazán turisták voltunk Görögországban! Ági köszönünk mindent!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök a kellemes élményeknek!!!! Üdvözlet az egész családnak!

      Törlés
  8. Kedves Mindenki! Felejthetetlen élményekben lesz része annak, aki Evia szigetére látogat, mert természeti szépsége, és kultúrája páratlan, többek között azért, mert még részben érintetlen!! Csodálatos pár napot töltöttünk el Eleni-nél, az egész család nagy örömére. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mind a szállást, mind pedig a szigetet. Már csak azért is, mert az is megtalálja itt a számítását, aki csak pihenni szeretne, mert itt azt nagyon lehet, továbbá annak is ajánlom, aki aktívan szeretne nyaralni, mert itt azt is nagyon lehet!!!! :)

    Üdvözlettel: Killer család

    VálaszTörlés

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!