Taverna árak

Fotók Orei településből.


Aki egy kicsit is foglalkozik halászással és járt Görögországban, megfigyelte az itteni halászási technikákat, annak tudnia kell, hogy a polipot csak azután lehet fogyasztani, miután jó puhára verjük:) Ezt általában úgy érik el, hogy sziklán vagy nagy kövön dögönyözik, illetve dobják nagy erővel a kőre, odacsapják, jó sok ideig. Itt Orei-ben egy nagyon klassz módszert láttunk, a halász egy régi kis mosógépből készített magának egy dögönyözőgépet :)

Itt azon méláznak az előttük lévő mosógépben megpuhult-e a polip:)

Aktuális taverna árak:

1 tányér sült krumpli - 3 euró
1 tányér frissen fogott thrapszala - 7 euró
1 tányér friss szafrida - 7 euró
1 tányér fõtt zöldsaláta (hortá) - 3 euró
1/4 l bor - 2 euró
2 adag kenyér - 1 euró

A thrapszala a tintahal és kalamari családba tartozik. Az Orei-beli Vangelisnél kis thrapszala-kat sütnek ki egyben, nagyin ízletes. A szafridi egy nagyobb hal, a sztavrida.

Tapasztalatom szerint most júniusban Évián 3 euró körül vannak a saláták, sült krumplik, tzatzikik vagyis az "orektiko" kategóriába sorolhatók (étvágygerjesztők vagy inkább főételkísérõk), a főételek pedig 7-10 euró között ingadoznak. Ezek az árak átlagos tavernaárak, nem luxushelyek árai,  melyeket  gondolom tartani fognak ebben a szezonban.

És itt a régi mosógépből készült "polipverő".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!