Görög est

Tegnap este volt az utolsó nagy méretű görög est Dafni faluban.
50 magyar gyűlt össze, hogy élőzene mellett megkóstolja a helyi sült húsokat. Ilyenkor a fő eledel a nyárson sült kecske v. bárány, melyet miután levesznek a nyársról feldarabolnak és úgy szolgálják fel. Valaki tegnap az Enyingi csoportomból megjegyezte, hogy ilyen ételt magyar ember elé nem tehetnének Magyarországon.

Próbáltam elmagyarázni, hogy ez a bárány nyárson van sütve, utána feldarabolják egy nagy bárddal, majd kiosztják, egy adag 250 gr. Mivel a báránynak mindenféle része van, ezért nem lehet külön kiválasztani, melyiket is kapjuk, ugyanis azt kapjuk, ami éppen akkor elénk kerül. 3 bárány volt az egész tavernára, ha mindenki combot kért volna mi lett volna? Emberemnek sajnos olyan rész jutott amiben gerinc is volt, mellette a finom ropogósra sült bőr alatt finom puha húsdarabok is, amiket már meg sem tekintett, mert a gerinc láttán fúj, nem kívánta már. Sajnos későn szólt, mert simán kicseréltem volna neki az adagját, de akkor már a vacsora vége volt, mikor erről szó került. A báránynak minden részét felszolgálják és utána mindenki leszedegeti a csontokról a húst, hisz senki nem csontozhatja ki nekünk az állatot, ráadásul egy görög ember meg pont azt nem tűrné, hogy hozzápiszkáljanak az ételéhez mások. Ez van, más emberek, más szokások. De ezenkívül minden rendben zajlott, még táncoltunk is. Sajnos az igazi tánc azután kezdődött miután az Enyingiek elmentek, de azért nekik is egy pici jutott:)

Remélem azért báránygerinc ide vagy oda, de jó emlékeik lesznek erről a vacsoráról:)
És akkor pár kép:)



Már kezd jó kedvünk lenni:)


Hát sikerült a Zorba szirtákiját is eljátszatni a zenészekkel..


Evés után mindenki felszabadultabb..


Magyar fiú, magyar lány, görög tánc:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!